Nagyon sokan érdeklődnek a gumiabroncsokon található DOT számokról köszönhető ez a gyors információs terjedésnek és az ezzel foglalatoskodó autós információterjesztő ágaknak. A nem használt gumi körülbelül öt évig mondható jónak. Az oldalfalán található a gumiabroncsoknak a DOT, ami megmutatja a gumi gyártási idejét. Az első két karakter a hetet, a másik kettő az évet mutatja meg. A gumiabroncs nem egy gyorsan megromló termék.


Öt éves időtartam, amíg a gumiabroncs újnak mondható, ez idő alatt mindenképpen felszerelhető. Amikor gyártják a gumiabroncsot, olyan anyagok kerülnek bele, amik megakadályozzák a minősége megromlását. Az elöregedést és a kifutási időt is lassító adalékanyagok nagyon hasznosak. Ezek az anyagok elősegítik, hogy élethosszig tartó használhatósága legyen ezeknek az abroncsoknak. Mindenképpen érdemes garanciálisan venni a gumiabroncsot. Viszont ha használt abroncsot talál, akkor azt is nyugodtan meg lehet venni, hiszen semmi hátránya nem származhat a műveletből, mivel az 5 évnél idősebb gumiabroncsokat nem is szokták értékesíteni érthető okok miatt.

Jelenleg nincs olyan szabály, ami azt határozná meg, hogy egy gumiabroncsot mikor kell véglegesen lecserélni, ezért a felhasználási időtartam elég tág. Mindenképpen érdemes megfogadni a tanácsokat, megnézni a gumiabroncs élettartamát, amit nagyon könnyen le lehet ellenőrizni. Most hogy tisztában van a gumiabroncsokkal kapcsolatos dolgokkal, ön is tudja majd kezelni a helyzeteket, hisz tisztában van azzal a legfontosabb ismérvvel, hogy öt éves időtartam, amíg a gumiabroncs újnak mondható.