Németországban érik annak a törvénynek a módosítása, ami nyomán a nálunk bevezetett matricás rendszerhez hasonló fizetős rendszer léphet életbe az autópályákon. A tervezetben a mienkhez képest viszont óriási különbség, hogy a németországi rendszámmal rendelkező autósok a pályadíjat leírhatnák a gépjárműadójukból.

Nagyon sokan érdeklődnek a gumiabroncsokon található DOT számokról köszönhető ez a gyors információs terjedésnek és az ezzel foglalatoskodó autós információterjesztő ágaknak. A nem használt gumi körülbelül öt évig mondható jónak. Az oldalfalán található a gumiabroncsoknak a DOT, ami megmutatja a gumi gyártási idejét. Az első két karakter a hetet, a másik kettő az évet mutatja meg. A gumiabroncs nem egy gyorsan megromló termék.

Gépjárműadó 2014 - 2015 - Hogyan kell kiszámítani? Jelen álláspont alapján a gépjárműadó idén már nem változik, ami annyit jelent, hogy az idei szabályozás lesz érvényben a következő évben is. Fontos azonban minden apró tényezőt alaposan megismerni, mert bármilyen mulasztás súlyos büntetésekkel járhat. Ezen felül lényeges az is, hogy mindenki pontosan megismerje a kötelezettségeit, és azt is hogy mindez mennyibe is kerül majd. A kérdés tehát az, hogy hol lehet mindent megtudni az adónemről, és hogy hogyan kell kiszámolni a gépjárműadót 2014 és 2015 évben.