Jön az uniszex biztosítás, mely az Európai Bizottság irányelvei szerint megszünteti a nők és férfiak különbségtétel szerinti biztosítási díját. Ez év végéig a biztosítók be kell, hogy vezessék a nemtől független biztosítási díjakat. Ennek következtében a nők esetében a kockázati életbiztosítások díja akár nyolcvan százalékkal is megugorhat. Egyszerűen beláthatatlan, meddig emelkedhetnek a biztosítási díjak. A szabályozás véglegesítése még várat magára, de hogy bevezetésre kerül az új módszer az egyértelmű, a szektor pedig nagy várakozással néz elébe.

Egyre többen vannak azok az autósok, akik biztosító váltásukkal rosszul jártak. Sorba derül ki, hogy jócskán akad kgfb adategyeztetési probléma, ugyanis több tízezren vannak, akiknek figyelmen kívül hagyták a bónusz-besorolásukat. A szakértők azt állítják, hogy kizárólag egy apró fennakadás miatt történhettek meg ezek a hibák, az adatok természetesen nem vesztek el, és szerencsére a törvények, rendelkezések az autósokat egyértelműen megvédik. Arról azonban egy szakember sem nyilatkozott, hogy a rosszul könyvelt adatok mekkora veszteséget okoznak az ügyfeleknek és arról sem, hogy az adatok tisztázása, hogy fog megoldódni, hogy lehet tisztázni a kérdést. A társaságok úgy „oldották” meg a kérdést, hogy akinek a bónusz-besorolását nem találták, azt minden kérdés, érdeklődés nélkül A0 kategóriába sorolták. Ez azt jelenti, hogy biztosítási előzmény nélküli kategóriába került az ügyfél, ami annyit jelent, hogy a váltás során eltűnt minden előzmény.

A mai világban ritkaságszámba megy az olyan család, akinek ne számítana minden téren a megtakarítás. Némileg csökkennek a rezsiköltségek a gáz, a villany, a vízdíjak tekintetében, e mellé pedig igen jól jöhet az az összeg, amit egy jól megválasztott biztosítás kötésekor is meg lehet spórolni.